Karthaken, ett oberoende förlag

Gestaltning av äldre tiders Gotland

Om Lars G Norén


Jag heter Lars G Norén, född 1957 på Lilla Essingen. Jag är utbildad till lantmätare vid KTH och bosatt i Bromma. Släktforskning ledde mig till insikter om en spännande lokalhistoria på Gotland under tidigmodern tid. Morfars far, August Engström, föddes i Hellvi socken 1864. Hans anor grenar ut sig från Längers, under de århundraden som föregår hans livstid, till ett tiotal gårdar med tyngdpunkt i Hellvi och Rute.

August Engström
1864-1911,
bagaregesäll
Augusts sondotterson,
f 1957

Efter historiestudier vid Stockholms universitet och några kurser vid skrivarakademin tog jag modet till mig  att skriva min första bok, Det bleka guldet som sålt i cirka 450 exemplar. Det bleka guldet finns på ett femtiotal bibliotek. Med tanke på de svårigheter som pandemin medförde för kultursektorn tycker jag att det är ett bra resultat.

Nu finns den fristående uppföljaren Krig och fred i kalkland (maj 2022) tillgänglig i handeln.

Denna webbplats använder kakor. Genom att använda webbplatsen godkänner du Karthakens använding av kakor.  Lär dig mer